İkinci üç aylık dönemde karnınız belirginleşmeye başlar ancak bu kadından kadına değişecektir. Bu aşama hamileliğin en rahat kısmı olarak bilinir fakat bebek büyüdükçe vücudunuz da değişikliklere uğramaya devam edecektir. Erken hamilelik belirtilerinin çoğunun artık yavaş yavaş ortadan kaybolması beklenir.
Vücut Değişiklikleri
Saç uzaması: Hamilelik hormonları saçınızın normalden daha fazla uzamasına neden olabilir.
Sırt ağrısı: Bu, kilo almanın sırtınıza baskı yapmasının veya hormonların pelvik bölgedeki bağlarınızın gevşemesine neden olmasının bir sonucudur. Ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmak için dik oturmaya çalışın ve sırt desteği kullanın.
Göğüslerde büyüme: Vücudunuz bebeğinize süt sağlamaya hazırlanırken göğüsleriniz büyümeye devam etse de hassas göğüs hissi kaybolmaya başlar.
Baş ağrısı: Bu hamilelik sırasında yaygın olabilir ve bu nedenle parasetamol hamilelik veya emzirme döneminde kullanılabilir. Ancak diğer ilaçları yalnızca doktor tavsiyesi üzerine alın.
Mide yanması: Hamilelik sırasında vücudunuz daha fazla progesteron üretir ve bu progesteron, normalde midenizde yiyecek ve asit tutan alt yemek borunuzdaki kasları gevşetir. Mide yanmasıyla başa çıkmanıza yardımcı olacak bazı yollar, diyetinizi değiştirmek ve buna neden olabilecek yiyeceklerden kaçınmaktır.
Cilt değişiklikleri: Hamileyken vücudunuz çok sayıda hormon üretir ve seviyeleri sürekli değişir. Bu, cildin kızarmış veya parlak görünmesine neden olur. Ayrıca, bebek büyüdükçe cildiniz doğal olarak gerilecek ve genişleyecektir, bu nedenle çatlaklar oluşabilir.
Tanımlama bilgilerini; sitemizin doğru şekilde çalışmasını sağlamak, içerikleri ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sunmak ve site trafiğimizi analiz etmek için kullanıyoruz. Aynı zamanda site kullanımınızla ilgili bilgileri; sosyal medya, reklamcılık ve analiz ortaklarımızla paylaşıyoruz.